Erdészeti és kertészeti gépek, rönkkezelési megoldások műszaki adatai - Csiba Kft | Új, használt faipari gépek, faipari kellékek

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Erdészeti és kertészeti gépek, rönkkezelési megoldások műszaki adatai

Mobil, telepített, központi elszívó, flexibilis cső, gyűjtőzsák, filterzsák


Erdészeti gépek, rönkkezelés

Metal Agricola rönkfeladók

- A kért méretben szállítva
- Elérhető hosszúság 2 - 12 m között, szélesség 90 cm - 5 m között
- Standard felszerelés a felső, elakadásgátló fémlemez
- Standard felszerelés az állítható lánc minden hajtófogaskeréken
- Elérhető 2-5 lánccal a rönkök hosszától függően
- Állítható magasságú lábakkal is elérhető
- Elérhető „meghosszabbítható” verzióban is
- Elérhető elülső szabadonforgó görgős szalaggal
- Elérhető kerékkel és vonóhorgos kocsival a szállításhoz.

Opcionális:
- Vezérlőszelep a szalag működtetéséhez
- Elektronikus üzemeltető szett

Ajánlatkérés
Elérhetőség, telefon, e-mail, kontakt


Black Splitter rönkhasító fejek és tartozékok

Black Splitter S2G hasító kúp

400 kg-os súlyával és a maximum 12000 Nm forgatónyomatékával a Black Splitter S2G fahasító tartozék illeszkedik a nagy kotrógépekhez, és nagyobb méretű tuskók hasítására tervezték. Az egyedi forgó menetes hasítókúp különösen hatékony teljesítményt nyújt, függetlenül a faanyag méretétől, típusától és átmérőjétől. A kétrészes, cserélhető hegyű krómacél hasítókúp átmérője 300 mm, és két különböző kivitelű menettel érhető el: a 24 mm-es menetosztású dupla helikális menetszerkezet a gyors átfúráshoz, vagy a négyszeres helikális menetszerkezet a 45 mm-es menetosztással a még erősebb befúrásért a legnagyobb és legkeményebb faanyagba is. Mint minden Black Splitter fahasító tartozék esetében, a kúp használható az egyes tuskók manőverezéséhez és pozícionálásához a hasítás előtt és után.

A Black Splitter S2G fahasító tartozék bolygókerekes hajtóműve maximum 240 liter/perces olajáramlással és a maximum 370 bar nyomással dolgozik . Kialakításának köszönhetően a hasítókúp alapjának átmérője védi a motort, és egyben lehetővé teszi, hogy a motor védőburkolata a hasítókúppal együtt behatolhasson a hasított rönk belsejébe anélkül, hogy a motor sérülését kockáztatná. A magas üzemi olajnyomás miatt csatlakoztatni kell egy visszaforgató vezetéket a kicsurgó olaj számára, hogy megakadályozza a motortengely károsodását a motorburkolatba esetlegesen kicsurgó hidraulikaolaj miatt. 

A Black Splitter S2G tartozék egy karbantartást nem igénylő felszerelés, amelyet konzolkarimával, burkolattal, hidraulikus motorral és hasítókúppal együtt, komplett egységként lehet megvásárolni. A hidraulikus tömlők nem képezik részét a szállításnak, valamint a kotrógép csatlakozókonzolja sem, a konzolméretek nagy változatossága miatt. Azonban a csatlakozókonzol könnyen felhegeszthető a konzolkarimára, amely a tartozék burkolatához van rögzítve. A biztonságos rögzítési műveletre és eljárásra vonatkozó előírások angol és német nyelven érhetőek el.

Black Splitter S2, S2X és SG1 hasító kúp és fogó

A Black Splitter S2, S2X és SG1 fahasító tartozékot úgy tervezték, hogy illeszkedjen az összes kotrógép modellhez. Az egyedi forgó menetes hasítókúp különösen hatékony teljesítményt nyújt a különféle faanyag típusokhoz, beleértve a kemény, puha, egyenes, csavarodott tuskókat és gyökereket. A kétrészes, cserélhető hegyű krómacél hasítókúp 24 mm-es menetosztású dupla helikális menetszerkezettel rendelkezik a gyors átfúráshoz a legkeményebb faanyagba is. A hasítókúp használható az egyes tuskók manőverezéséhez és pozícionálásához a hasítás előtt és után, amelyet az SG1 modell erőteljes markolókarjai – egyenként 3500 kg nyomóerővel – különösen egyszerűvé tesznek.

A karbantartást nem igénylő S2 és S2X tartozék három különböző méretű motorral érhető el (630, 800, 800+), hogy a vevő egyéni igényeinek és/vagy a kotrógép méretének megfelelő teljesítményt és forgatónyomatékot tudják biztosítani. Az S2 és S2X lényegében azonos modellek, de az S2X-nek nagyobb a konzolkarimája, hogy a nagyobb kotrógépek nagyobb csatlakozókonzoljaihoz illeszkedjen. Ebből az okból az S2X az S2-nél nagyobb hasítókúppal van felszerelve (245 mm átmérő 200 mm helyett), amely a kialakításának köszönhetően védi a motort, és egyben lehetővé teszi, hogy a védőburkolat a hasítókúppal együtt behatolhasson a hasított rönk belsejébe. A 800+ motorral felszerelt S2 vagy S2X tartozékok esetében a magas üzemi olajnyomás miatt csatlakoztatni kell egy visszaforgató vezetéket a kicsurgó olaj számára, hogy megakadályozza a motortengely károsodását a motorburkolatba esetlegesen kicsurgó hidraulikaolaj miatt.

Az SG1 modell kétféle motorral érhető el (630 és 800), és a többi modelltől a csipesz alakú markolója különbözteti meg, amely a kotrógép kezelője számára lehetővé teszi a faanyag összegyűjtését, hasítását és elrendezését ezzel az egy tartozékkal. Az SG1 két kiegészítő szabályozási kört igényel, de legyártható úgy is, hogy felszerelhető legyen csak egy kiegészítő szabályozási körrel rendelkező kotrógépekre is. Az ilyen kotrógépekhez az SG1 gyártása során beépíthető egy speciális rendszer is, amely lehetővé teszi a fahasító kúp működését a markolókarok között.

Minden Black Splitter tartozékot konzolkarimával, burkolattal, hidraulikus motorral és hasítókúppal együtt, komplett egységként lehet megvásárolni. A hidraulikus tömlők nem képezik részét a szállításnak, valamint a kotrógép csatlakozókonzolja sem, a konzolméretek nagy változatossága miatt. Azonban a csatlakozókonzol könnyen felhegeszthető a konzolkarimára, amely a tartozék burkolatához van rögzítve. A biztonságos rögzítési műveletre és eljárásra vonatkozó előírások angol és német nyelven érhetőek el.
Ajánlatkérés
Elérhetőség, telefon, e-mail, kontakt


Erdészeti tűzifakészítő megoldások

A BGU erdészeti megoldásait extra teljesítményű és strapabírású tűzifa hasítók, tűzifa darabolók, tűzifa hasító és daraboló kombinált gépek, illetve egyéb kiegészítők széles palettája alkotja.

BGU ProfiCut 704 erdészeti tűzifa darabolók

A BGU erdészeti tűzifa darabolók feladatra szabott professzionális megoldást kínálnak. A csupán daraboló gépek körfűrészes kivitelben vásárolhatóak meg, csak kardános, vagy kardános és villanymotoros meghajtással.

Igényelt meghajtási teljesítmény: 20 kW
Maximális kardánfordulatszám: 540 U/min
Körfűrészlap átmérője: 700/30 mm
Leszabási hossz: 200 - 520 mm
Feldolgozható rönkátmérő: 80 - 270 mm

Opcionális elektromos meghajtás
Motorteljesítmény: 7,5 kW (400V)

Bemutató videó
Ajánlatkérés
Elérhetőség, telefon, e-mail, kontakt
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz